vineri, 15 iulie 2011

Asfaltare made by Petrom

         Dacă n-au putut să-nfunde gurile familiilor evacuate, cu pământ, au încercat să-nfunde gropile drumului judeţean. Astfel, înarmaţi cu câteva lopeţi, câţiva angajaţi ai SC OMV- Petrom S.A., şi-au luat inimile-n dinţi şi, atent supravegheaţi de viceprimarul comunei, au trecut la „asfaltarea eco”. Trecând peste incertitudinea legată de provenienţa pamântului folosit pe post de bitum ( probabil că rădăcinile câtorva arbori au rămas iarăşi cu ochii în soare), nu am putut să nu ne amintim cu nostalgie şi de vremurile deloc îndepărtate când, aceleaşi minţi strălucite, înfundau gropile cu balastru din care, după o ploicică, rămâneau doar pietrele.
         Credem că este vorba, de fapt, de o „frumoasă” colaborare între două instituţii în care bate vântul schimbării şi care simt că trebuie să-şi joace ultima carte, bineînţeles, tot pe spinarea localnicilor. Nu ştim însă cine mai poate fi ameţit de teatrul ieftin jucat, pe de o parte, de o companie ale cărei utilaje au adus, de fapt, drumul în starea în care este acum, şi, pe de altă parte, de o instituţie bugetară preocupată doar să-şi cosmetizeze imaginea de instituţie incompatibilă cu interesele plătitorilor de impozite („stuchiţii”).
         




             P.S.:     Să le mai facem inimi rele familiilor evacuate spunându-le că d-l viceprimar, după fiecare şedinţă avută cu ele, dintr-un inexplicabil sentiment de simpatie, pentru firma de exploatare petrolieră, pune mâna pe telefon şi se spovedeşte directorilor societăţii? Nu, mai bine nu le spunem! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu