miercuri, 31 august 2011

Fă-te procuror, tată!

          De mai bine de douăzeci de ani încoace, se tot vorbeşte de revitalizarea coanei Justiţia. Şi se tot vorbeşte... Departamente anticorupţie, monitorizări U.E., steguleţe roşii, au încercat, rând pe rând, să resusciteze un aparat corupt, care numai cu împărţirea dreptăţii nu se ocupa. Bineînţeles că toate încercările au dat greş. Fie vorba între noi, nici nu s-a vrut ca ele să reuşească! Pentru că dacă ar fi reuşit, o bună parte din clasa politică ( şi nu numai!), de după 1989, ar fi trebuit să fie acum undeva în spatele gratiilor.
         Cu toţii ştim că traficanţii de produse petroliere şi proxeneţii de ieri sunt comandanţii de Poliţie şi procurorii de astăzi. Veţi spune că mai sunt şi excepţii. Se poate, dar noi nu le cunoaştem! :) Cum să te duci cu jalba-n băţ, cerşind dreptatea, la cei care, de fapt, sunt cei mai mari infractori ai ţării? România e celebră deja pentru sumele exorbitante pe care le plăteşte, în fiecare an, celor care, sfidând nesimţirea unui sistem slinos, au apelat la forurile europene pentru a li se face dreptate. După Rusia, ţărişoara noastră e a doua la număr de procese pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
         În tot acest timp, procurorii şi judecătorii sistemului românesc se întrec în palate, maşini de lux, yachturi, vacanţe pe insule exotice şi bani, foarte mulţi bani... Cu alte cuvinte, NOI-prostimea plătim de două ori: pe de o parte plătim procesele pierdute la C.E.D.O. şi, pe de cealaltă parte, plătim şi îmbuibaţii care ar fi trebuit să dea verdicte juste, pentru a nu se mai ajunge la forurile menţionate anterior. Asta pentru că Justiţia a ajuns să fie privită ca stat în stat. Nimeni nu răspunde pentru greşelile făcute. Nu are importanţă că verdictele date sunt aiuritoare, injuste, ilogice. Nimeni nu este sancţionat pentru asta. Nu are importanţă faptul că au fost oameni care au făcut ani grei de puşcărie fără nicio vină, doar pentru că aşa au vrut judecătorii şi procurorii. Bineînţeles că nimeni nu a fost vreodată sancţionat pentru asta. În cazul Ţundrea, de exemplu, a plătit doar statul român, adică tot NOI...
         Pentru că tot vorbeam de nedreptate, ne-a şoptit o păsărică ( apropiată d-lui prim procuror Brăila) cum că domnia sa s-ar fi bătut deja cu pumnii în piept că va dispune neînceperea urmăririi penale, în cazul dosarului penal cu privire la explozia din 08.12.2010, din localitatea Zemeş. Nu că ne-ar mira foarte mult acest lucru! Dar să afle domnia sa şi altceva: aceeaşi păsărica ne-a mai şoptit că circulă zvonul cum că telefoanele dumnealui ar fi, de ceva timp, ascultate de către băieţii cu ochii albaştri... Interesant, nu? Aaah, şi încă ceva: să nu credeţi d-le prim-procuror Brăila că nu ştim de pălătuţul pe care vi-l ridicaţi, bineînţeles din bani cinstiţi, la Târgu Ocna! În locul d-voastră nu ne-am culca pe urechea Petromului. Suntem siguri că societatea mamut, în cazul apariţiei unor înregistrări, s-ar dezice de d-voastră înainte să apucaţi să spuneţi: ŞPA-GĂ!
         Acestea fiind zise, haideţi să urmărim, în exclusivitate intergalactică, un interviu, pe aceeaşi temă, cu d-l Mihai Rotilă:


          P.S. : Suntem cu ochii pe d-voastră, tovarăşe prim-procuror!
        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu