miercuri, 29 iunie 2011

Săracă ţară bogată...

      Expresia « românii au talent » a fost rostită de-atâtea ori, sub o formă sau alta,  în existenţa milenară a poporului român (inclusiv « românii are talent, mâncaţi-aş!»)  încât pare să devină un clişeu de care, tot mai des şi tot mai mulţi dintre noi, încercăm să ne debarasăm. De ce? Probabil pentru că situaţia economică a ţării este aşa cum este şi pentru că cei care ne conduc ( marinari, ebe, boci, titişori, luluşori, doreli ) fac orice altceva (delapidări, falsuri în declaraţiile de interese, în declaraţiile de avere, promisiuni abracadabrante etc.) numai ceea ce trebuie pentru " propăşirea spirituală şi materială " a poporului român, nu! Ni se mai zburleşte parcă puţin părul doar atunci când auzim imnul ţării intonat în cinstea cine ştie cărui sportiv care s-a încăpăţânat să iasă din tiparul "gogoşăresc" în care ne zbatem, zi de zi, fără a fi măcar conştienţi de asta. Deşi ne e frică să o spunem, tindem să devenim un neam de «cogealaţi» (purtători de gel în freză) care vibrează numai la manele, pitici şi profesoare porno şi, nu în ultimul rând, la declaraţiile rom(ân)ului Vanghelie care « ejaculează » în direct :


        Cu toate acestea, mai există şi concetăţeni care chiar au talent şi care se fac remarcaţi ( unde în altă parte?) în străinătate.Asta pentru că la noi primează circul şi dragostea de patrie « behăită » într-o finală a unui concurs ce-ar fi trebuit să premieze talentul. Poate că, înconjuraţi de atâţia behăitori , am uitat să mai recunoaştem "frumosul" şi talentul celor care încă le mai au.
        Pentru edificare vă oferim spre vizionare şi spre comparare clipul cu câştigătorul ediţiei din România a emisiunii " Românii (n-)au talent! " şi clipuri cu concurenţi români în cadrul aceluiaşi format de televiziune, dar în alte ţări :
                                              
                                                            România

                                                      Norvegia- Bogdan

                                                     Germania- Petruţa

                                                     Spania- Florin

P.S.: Credem că sloganul emisiunii ar trebui adaptat astfel : " Românii au talent în afară pentru că în ţară nu au loc de « cogealaţi » !".





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu