vineri, 24 iunie 2011

Reabilitarea "Zânului" ?


      Şi-ncepu marea reabilitare a drumului judeţean 117, mai precis porţiunea Foale- Tabără Geamăna.  Era şi timpul: până la alegeri mai e doar un an!
      Odată cu punerea în mişcare a utilajelor, au apărut şi propovăduitorii evangheliei electorale bătându-se cu pumnii în piept şi promiţând, cu buzele tremurânde, lucruri pe care până şi Pinocchio le-ar privi cu scepticism.
      Cel mai zgomotos apostol electoral pare a fi consilierul local Berţa Dorel („Zânul florilor”, „Troienel”) care , prin miscari însetate ale mâinilor şi încercări stângace de articulare a cuvintelor, pare să vrea să transmită celor care au răbdare să-l asculte că el este cel care l-a determinat pe preşedintele Consiliului Judeţean , d-l Dragoş Benea, să-şi dea acordul pentru începerea lucrărilor.
      Nu spunem că nu-l credem (Doamne fereşte! – departe de noi gândul acesta), numai că avem anumite îndoieli cu privire la capacitatea „zânului” de a convinge pe cineva. Noi ştiam că dânsul mai degrabă se lasă convins de alţii să facă ceva, şi asta , bineînţeles numai dacă, la sfârşit, iese „pe plus”.
      Să nu vă-mpingă careva d-le Berţa să cereţi dovezi în acest sens , pentru că noi, creduli cum suntem, chiar vi le vom oferi! :)
   

      Revenind la „florile” noastre, mai scriem, legat de această campanie electorală timpurie şi zgomotoasă, că se aud tot mai multe voci dinspre U.A.T. Zemeş care dau ca sigură absenţa candidaturii actualului edil, la viitoarele alegeri. Mira-ne-am! Să nu fie doar un joc politic prin care să se urmărească relaxarea minţilor, si-asa destul de odihnite, ale celorlalţi viitori contracandidaţi.
      Cum am mai precizat şi-n alte rânduri, acest blog este apolitic, dar succesiunea evenimentelor ne-a determinat să pomenim şi de aceste „chestiuni” politicianiste.
      De când e lumea şi pământul, campaniile electorale nu au fost decât nişte scenete, atent regizate de către oameni potenţi doar financiar, în care noi am jucat cu credulitate rolurile de aplaudaci, după care am plătit totul cu vârf şi-ndesat. Aşa că înarmaţi-vă cu răbdare şi amăgiţi-vă cu gândul că nu sunteţi primii, nici ultimii care au pus botul ştampila pentru ca ei să ducă o viaţă mai bună!
     Pana una-alta , haideti sa ne-amintim de Dorel :




   P.S.: Parca ne si imaginam aceasta sceneta, candva dupa alegeri ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu